Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody v restauraci Na Jívě 9.12.2011

 

ZÁVODNÍ AUTODRÁHA NA JÍVĚ
 
V pátek 9. prosince 2011 v restauraci Na Jívě se konaly autodráhové závody.
Závodilo se na dřevěné čtyřdráze (více o autodráze v sekci Naše dráhy).
Závodilo se v jediné kategorii, bez rozdílu pohlaví, věku a hmotnosti, ovšem hlavní ceny věnované restaurací "Na Jívě" byly DVĚ - ŠAMPAŇSKÉ PRO NEJLEPŠÍHO ZÁVODNÍKA STARŠÍHO 18 LET, BONBONIÉRA PRO NEJLEPŠÍHO ZÁVODNÍKA DO 18 LET.
Poděkování patří též panu Krohovi za dopravu autodráhy na "Jívu" a mému bratrovi za odvoz autodráhy zpět.

 

Autodráha Na Jívě

Vlastní závod formou postupových rozjížděk („pavouk“) trval při 13 účastnících cca 2 hodiny, po úvodním technickém nedostatku probíhal závod dle očekávání, námitky proti výsledkům byly až na výjimky meteny pod stůl.
Finále se jelo jako noční velká cena, vyrovnanost závodníků si vynutila přídavné rozjížďky. Do finále se probojovali Jonáš Jagerčík jako náhradní jezdec stáje Petra Kvapila, dále Roman Hrubeš, Petr Ječný a Pavel Konopáč.
Piloti se nepobili, autíčka Ites slavila dlouho nadvládu nad vozy zahraniční výroby, nakonec však podlehla modrému Subaru, za jehož "volantem" seděl Jonáš Jagerčík.
Urputné souboje se vedly i v soutěži útěchy. Ti, kteří neuspěli ani tam, si mohli spravit chuť ve volném ježdění po ukončení závodu.
 
Věříme, že se tato akce účastníkům i divákům líbila a že bude tedy dobrý důvod ji v buducnu zopakovat.
 
Oprašte a promažte svoje Itesácká autíčka ze sklepů a půd, a máte-li zájem o upozornění na termín konání příštího závodu, napište nám zprávu na hlavamartin@seznam.cz nebo komentář s vaší mailovou adresou!!!
 

Náhledy fotografií ze složky Velká cena "Jíva 2011"

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

přihláška

(Groh, 9. 12. 2011 11:21)

Přijedeme dva Groh Lubomír + Andreu Míťa
Auta máme
777 591153