Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁVODY NA JÍVĚ 29.3.2013 - ZPRÁVA A VÍTĚZOVÉ

AUTODRÁHOVÉ ZÁVODY NA JÍVĚ

V pátek 29.3. se konaly další dlouho očekávané autodráhové závody v hospůdce "Na Jívě" v Podůlší. Závodníci od posledních závodů opět pokročili a technologicky vylepšili svoje autodráhové modely, takže se očekávaly tuhé boje o tradiční ceny – šampaňské pro kategorii dospělých i dětí (zde samozřejmě šampaňské dětské), které věnoval provozovatel restaurace Tomáš Petráček. (Děkujeme!) V bojích na dráze se však zdaleka neztratili ani jezdci (a jezdkyně), kteří přišli na závody bez vlastního autíčka a kterým poskytl autíčka organizátor závodů.

 

Do kategorie dětí se zapsalo tentokrát 16 dětí nejrůznějšího věku (a dvou pohlaví). Do čtyřčlenného finále (závodí se na čtyřdráze) postoupili z kvalifikace a následných rozjížděk jak zkušení matadoři účastnící se závodů pravidelně, tak překvapivě i zcela nově příchozí pilot. Vavříny získali: 1. místo Petr Kvapil, 2. místo Lukáš Žďárský, 3. místo Jonáš Jagerčík. Čtvrtým finalistou byl Ondra Brunner.

 

Také v kategorii dospělých – nejprve v závodech "plecháčů" – byla účast téměř ideální pro postupový systém turnajového pavouka – přihlásilo se 15 pilotů. I v této kategorii se jela nejprve kvalifikace, která určila nasazení do rozjížděk hlavního závodu. Rozjížďky byly velmi vyrovnané, několikrát došlo k rovnosti získaných bodů a bylo tedy nutné jet doplňkové "rozstřelové" jízdy. Finále se stalo poprvé v historii těchto "jívovských" závodů kořistí Pavla Konopáče, na 2. místě skončil Tomáš Soldán, 3. místo vybojoval Ondra Hrubeš. Bramborovou medaili bral Lukáš Sisák.

Kategorie formulí se důvodu časové náročnosti večera již jela bez kvalifikačních rozjížděk, koneckonců piloti byli již rozježdění z kategorie plecháčů. Ve finále získali nejlepší bodové ohodnocení tentokrát dva závodníci, takže došlo na doplňkové superfinále těchto dvou dravců, v němž byl šťastnější Roman Hrubeš. Tomáš Vlach se tedy umístil na 2. místě, 3. místo získal Petr Kvapil a těsně pod stupni vítězů skončil Ondřej Hrubeš.

Díky strategickému místu konání Velké ceny slavili nejen vítězové, ale i účastníci bez medailí. Ti již připravují nová technická vylepšení, která jim snad dopomohou k vítězství v příštích závodech. Další klání se plánuje na květen (pro přesný termín sledujte TYTO stránky www.autodraha.estranky.cz, kde si můžete vyžádat upozornění na konání závodů e-mailem).

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář