Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky závodu z pátku 20. listopadu 2015

30. 11. 2015

Výsledky autodráhového závodů V Podůlší konaného v pátek 20. listopadu 2015

V pátek 20. listopadu proběhl letošní druhý závod amatérských autodráhových pilotů a pilotek na čtyřdráze v nekuřáckém sále Hospůdky Na Jívě v Podůlší. 

V kategorii dětí se sešlo celkem 13 závodníků, tentokráte ve velmi početném doprovodu rodičů a dalších příbuzných. Vzhledem k velkým věkovým rozdílům byla flexibilním rozhodcovským týmem v rámci dětí vytvořena nová (příležitostná) kategorie minižáků, do níž se kvalifikovali 4 jezdci.

Tuto dočasnou kategorii minižáků obsazenou čtyřmi závodníky vyhrál ve finálové rozjížďce Vojta Živora, na druhém místě se umístil Adam Nálevka, třetí místo získal Vítek Jiránek a těsně pod stupni vítězů skončil Erazim Šolc.

Klasické dětské kategorie, tentokrát vzhledem k jemnějšímu rozlišení věku nazvané "Děti XL", se zúčastnilo 9 dětí. Po jen velmi těsném postupu z posledního místa ze všech semifinále na divokou kartu, kdy musela rozhodnout až "rozstřelová" jízda, získal nakonec vítězství ve finálovém souboji Tomáš Tupáček, druhé místo získal Vojta Šolc a na třetím stupínku se umístil Lukáš Žďárský. Jakub Živora bral "bramborovou" medaili. Závodu se zúčastnili další bojovní piloti Jáchym Bohuňovský, Vojta Roubal, Tomáš Šviha, Patrik Knotek a Radim Kuncl.

V kategorii dospělých závodilo ve dvou vozových kategoriích (plecháče a formule) tentokrát deset vesměs již dřívějšími závody ošlehaných závodníků.

Kategorii Plecháče (autíčka s koly zakrytými karoserií) vyhrál s drtivou převahou (vítězství ve všech čtyřech finálových jízdách) Tomáš Vlach, na druhém místě skončil Ondra Hrubeš a třetí místo získal Zdeněk Hakl. Čtvrtým finalistou byl Roman Hrubeš.

Stupně vítězů v kategorii Formule: 1.místo: Ondra Hrubeš, 2. místo: Tomáš Vlach, 3. místo: Petr Ječný. Finále se na čtvrtém místě zúčastnil Petr Kvapil.

Dále závodili Tomáš Judl, Tomáš Ječný, Lukáš Sisák a Pavel Konopáč.

Děkujeme tímto za poskytnutí prostoru a péče o závodníky Hospůdce na Jívě a zveme všechny soutěživé čtenáře na další závody. Ty proběhnou opět v nepravidelném - raně jarním - termínu, který bude s dostatečným předstihem ohlášen na stránkách jičínského tisku, na webu www.autodraha.estranky.cz a v Hospůdce na Jívě.

Pokud jste pořídili během závodu pěknou fotografii a rádi byste ji vystavili na této stránce, uvítáme to.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář