Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky závodů z 21. listopadu 2014

24. 11. 2014

V Podůlší se opět závodilo na autodráze

V pátek 21. listopadu se opět rozezvučely motory autodráhových modelů v Hospůdce Na Jívě v Podůlší. Tentokrát se pátečního klání kromě místních amatérských pilotů zúčastnil také Libor Sita, autodráhový jezdec s úspěchy z oficiálních mistrovských soutěží. Pro účastníky závodu připravil výstavku nádherných závodních modelů a sám se zúčastnil podůlšských závodů s „erárním“ zapůjčeným modelem, když svoje „profi“závodní modely musel nechat zahálet z důvodů nekompatibility s místní dráhou.

V kategorii dětí se do závodu přihlásilo 12 závodníků, kteří se po kvalifikačních rozjížďkách podle výkonnosti rozřadili do tří finálových jízd. První finále nejmenších závodníků vyhrál velmi těsným rozdílem Radim Kuncl, který se závodu zúčastnil poprvé a projevil tak výrazný řidičský talent. Druhé finále stalo kořistí Patrika Knotka, velmi napínavé a vyrovnané hlavní finále pro sebe po bojovném výkonu získal Lukáš Žďárský, na druhém a třetím místě se umístili Adéla Žďárská, respektive Vojta Šolc. Bramborová medaile zbyla tentokrát na Tomáše Tupáčka.

Po vyhlášení výsledků a předání diplomů a cen se již začali na trati prohánět jezdci v kategorii dospělých, kdy se drtivá většina od minulých závodů pečlivě připravila a předvedla skvěle „vytuněné“ modely, které překonaly všechny dosavadní rychlostní rekordy dráhy.

Závodu kategorie modelů s karoserií se zúčastnilo 11 účastníků, po kvalifikaci a postupových rozjížďkách se do finále probojovali Zdeněk Hakl (1. místo), Ondra Hrubeš (2. místo), Roman Hrubeš (3. místo)a Libor Sita (4. místo)

V kategorii formulí získal první místo Ondra Hrubeš, na druhém místě se umístil Pavel Konopáč, třetí skončil Tomáš Vlach a na čtvrtém místě dojel Roman Hrubeš.

Znovu se projevil výrazný posun v kvalitě modelů, které si účastníci k závodu připravili, a můžeme se tak těšit na další skvělé výkony v příštích závodech, které jsou naplánované na pátek 13. února, kdy bude vzhledem k rizikovému datu nutné dvojnásobně zkontrolovat technický stav modelů. Těšíme se na pravidelné i nově příchozí závodníky v příjemném (nekuřáckém) prostředí plesového sálu Hospůdky Na Jívě, která několikrát v roce umožňuje konání těchto závodů!

 

 

Náhledy fotografií ze složky Závody 21. listopadu 2014

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář