Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky závodů z 10. ledna 2014

12. 1. 2014

 Výsledky autodráhových závodů Na Jívě

V pátek 10. ledna proběhly v Hospůdce Na Jívě v Podůlší první letošní amatérské autodráhové závody modelů v měřítku 1:32. Závodilo se v jedné dětské a dvou dospěláckých kategoriích (plecháče a formule). Kategorie dětí se zúčastnilo 16 závodníků a závodnic, stupně vítězů vybojovali tentokrát Lukáš Žďárský (3. místo), Tomáš Tupáček (2. místo) a Vojta Šolc (1. místo). Nutno vyzdvihnout vysokou pilotáž Tomáše Tupáčka, který se i přes značný věkový rozdíl vůči ostatním finalistům dokázal vtěsnat na druhé místo.

Mezi 12 dospělými závodníky v kategorii plecháčů se po několika druhých a třetích místech v předchozích závodech konečně dočkal vítězství Petr Kvapil, na druhém místě se umístil Pavel Konopáč a na třetím Roman Hrubeš. Kategorie formulí již téměř tradičně svědčila rodinnému klanu Hrubešových – Ondřej obsadil první a Roman druhé místo, třetí místo vybojoval Petr Ječný.

Příští klání Na Jívě je naplánováno na pátek 4. dubna, tentokrát bude obohaceno o zřejmě první dragsterské autodráhové závody na Jičínsku !!! Závodit na dragsterské rovince bude samozřejmě možné i s běžnými autodráhovými modely v měřítku 1:32 a 1:24. Těšíme se na Vaši účast!