Jdi na obsah Jdi na menu
 


Březnový autodráhový závod Na Jívě

 

ZÁVODY NA AUTODRÁZE "NA JÍVĚ"
V pátek 30. března 2012 proběhlo v podůlšské hospůdce „Na Jívě“ druhé letošní pokračování autodráhových závodů.
Rostoucí kvalita technické přípravy závodníků si vynutila rozdělení kategorií, tentokrát se tedy konaly tři závody – kategorie dětí a dvě kategorie dospělých – formule a auta typu rallye, vše v měřítku 1:32.
Závodů se zúčastnilo celkem 18 závodníků, z nichž řada si již připravuje vlastní vozy, i když náročnost závodu si v některých případech vynutila obměnu vozu v průběhu rozjížděk a někdy dokonce v průběhu jednotlivého závodu. Přes vynikající individuální přístup k přípravě vozů účastníky se na předních (včetně vítězných) místech výsledkových listin nadále drží i vozy, které zapůjčuje organizátor těm závodníkům, kteří se k pořízení vlastního autíčka ještě nerozhodli. Pořadatel závodů samozřejmě s potěšením poradí těm, kteří si vlastní autíčko vhodné pro tyto závody chtějí zakoupit.
Hlavním závodům tentokrát vždy předcházela náročná kvalifikace, která zajistila nasazení pilotů do jednotlivých rozjížděk dle výkonnosti.
Na stupních vítězů v odpoledním závodu dětí stanuli Adéla Hlavová (1. místo), Petr Kvapil (2. místo) a Pavel Pospíšil (3. místo).
Ve finále formulí dospělých uspěli bratři Plesarové – Jan na 1. místě a Jakub na 2. místě, 3. místo patří Zdeňku Haklovi.
Nejvíce obsazená kategorie dospělých – auta typu rallye a DTM – se stala kořistí Michala Ivana (1. místo), na 2. místě skončil Lukáš Sisák a na 3. místě Petr Ječný.
PODROBNÝ ZÁPIS VÝSLEDKŮ NAJDETE VE FOTOALBU TOHOTO PŘÍSPĚVKU.
Ceny pro všechny účastníky dětské kategorie a pro vítěze dospělácké kategorie aut rallye zajistil obětavý generální patron závodů - Hospůdka „Na Jívě“, další ceny technického charakteru v kategorii formulí poskytla také radimská společnost Petrol Oil.
Termínová listina tohoto nepravidelného (cca 2-měsíčního) seriálu není v současné době schválena organizačním výborem závodů, proto chcete-li se zúčastnit některých z dalších závodů nebo shlédnout fotografie a videa ze závodu, sledujte příležitostně vývěsku v hospůdce „Na Jívě“ a webovou stránku www.autodraha.estranky.cz.
Těšíme se na Vaši účast v příští Velké ceně Jívy 2012.
Video najdete zde:

<

.

.

.

.

.

 

Náhledy fotografií ze složky Velká cena "Jíva 2012 - březen"

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

paráda

(Brunďa, 3. 4. 2012 8:13)

pěkná autodráha, závodí se na ní skvěle.